De Methode Dorn

Inleiding

De Methode Dorn (ook wel de Dorn-therapie genoemd) is ontwikkeld door Dieter Dorn, een landbouwer uit Allgäu met een eigen landbouwbedrijf en houtzagerij. Door een aanval van spit kon Dorn zijn werk niet voortzetten. Hij herinnerde zich dat hij over een oude man uit een naburig dorp gehoord had, die zulke problemen op een merkwaardige manier pijnloos en snel behandelde. Dieter Dorn zocht hem op en werd "genezen" met de druk van een duim. Zijn klachten waren weg.

Dorn wilde van de oude man weten of deze manier van behandelen te leren was. De man antwoordde hem: "Je hoeft het niet te leren, je kunt het al". Deze oude man stimuleerde Dieter Dorn om deze methode voor te zetten, omdat hij zelf niet lang meer te leven had. Enige maanden later stierf de man op tachtig jarige leeftijd aan kanker, wat voor Dieter Dorn betekende dat hij "zijn methode" nu echt zelf moest gaan ontwikkelen.

De Dorn-therapie

Het genezen met speciale handgrepen voor de wervelkolom en gewrichten is zo oud als de mensheid. De huidige vorm van de Methode Dorn is gebaseerd op een viertal grote pijlers

  • Een tot nu toe voor de westerse geneeskunde onbekende/nieuwe manuele therapievorm met vernieuwende inzichten zoals de subluxatie van gewrichten.
  • De kennis van de osteopathie.
  • De kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
  • De natuurwetenschappelijke kennis van de anatomie, psychologie, fysiologie, chemie en andere deelgebieden.

Lees verder »